HATAY - Ülkelerindeki iç savaş nedeniyle anneleriyle Hatay'ın Reyhanlı ilçesindeki amcalarının yanına sığınan Suriyeli 3 kardeş, el ve ayaklarında doğuştan olan şekil bozukluğu yüzünden günlük ihtiyaçlarını karşılamakta zorluk yaşıyor.

Sağlık durumu el vermediği için yola çıkamayan babalarını geride bırakıp anneleriyle amcaları Fevzi Haydar'ın yanına sığınan Fatma (16), Ömen (14) ve Ahmet (5) kardeşler, doğuştan el ve ayak parmaklarında şekil bozukluğu bulunuyor.

Ülkelerinde maddi yetersizlik yüzünden doktora dahi gidemeyen kardeşler, sığındıkları Türkiye'de sağlıklı bir yaşam sürebilmek için kendilerine uzanacak yardım elini bekliyor.

Yeme, içme ve yürümekte büyük güçlük çeken kardeşlerin en büyük yardımcısı ise anneleri ve yanına sığındıkları amcaları.

Tek göz odada yeğenlerine bakmaya çalışan amca Haydar, AA muhabirine, küçük çocukların büyük sıkıntılar yaşadıklarını söyledi.

Yeğenlerinin el ve ayak parmaklarındaki şekil bozuklukları yüzünden kendi ihtiyaçlarını karşılayamadıkları gibi acı da çektiklerini kaydeden Haydar, şöyle devam etti:

"Ülkemizde taş taş üstünde kalmamıştı, çareyi Türkiye'ye gelmekte bulduk. Çocukların hali doğuştan ancak belki bir umut iyi olabilirler diye yardım bekliyoruz. Zaman zaman parmaklarındaki kasılmalar yüzünden acı çekiyorlar. Maddi imkanlarımız olmadığı için doktora da götüremedik. Çocukların acı çekmesini önlemek için elimizden sadece onlara ağrı kesici ilaç vermek geliyor."

Fevzi Haydar, kardeşinin akraba evliliği yapmamasına rağmen çocuklarında böyle bir durumla karşılaştığını belirterek, "Şu an Suriye'de olan kardeşim ve 1,5 yaşındaki diğer çocuğunda da benzer rahatsızlıklar var" dedi.