Suriye'deki iç savaştan ailesiyle kaçarak Türkiye'ye sığınan avukat Muhammed Tebani, eşi ve 3 çocuğunun geçimini sağlamak için ayakkabı imalatında çalışıyor.

Şam Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ni 2003 yılında bitiren Muhammed Tebani bir yandan davalara girerken bir yandan da babasının ayakkabı fabrikasıyla ilgilendi. Suriye'de iç savaşın başlamasının ardından mesleğini yapmakta zorlanan Tebani, yaşadığı kaygılara rağmen aile şirketinde çalışmayı sürdürdü.

Ülkesindeki güvenlik açığı nedeniyle bir grup tarafından kaçırılan Tebani, 4 ay yaşadığı esaretten ailesinin fidye vermesi sonrası kurtuldu.

Tebani, özgür kalmasının ardından, ülkesindeki iç savaş nedeniyle oluşan güvensiz ortamı da göz önünde bulundurarak, eşi ve çocuklarıyla güvenli liman olarak gördüğü Türkiye'ye sığındı.

İzmir'de bir ayakkabı imalathanesinde çalışan Muhammed Tebani, "Suriye'de hatırlamak dahi istemediğim çok kötü günler geçirdim, çocuklarımın geleceklerini kurtarmaları için Türkiye'ye geldik. İzmir'de iki oğlum Türkçeyi konuşmayı öğrendi, burada okula da gidiyorlar, bir kızım da Türkiye'de doğdu. Ben de onları geçindirmek için ayakkabı imalatında çalışıyorum. İnşallah her şey daha iyi olacak." dedi.