RİZE 

Trabzon'un Çaykara ilçesine bağlı 2000 rakımlı Sultan Murat Yaylası, vadilerde oluşan ve deniz görüntüsü veren bulutlarıyla ziyaretçilerin dikkatini çekiyor.

Doğal güzelliği ve tarihi mekanlarıyla öne çıkan Doğu Karadeniz, son yıllarda deniz turizmine alternatif olmaya başlayan yaylarıyla özellikle kentin bunaltıcı havası ve gürültüsünden uzaklaşmak isteyen yerli ve yabancı turistlerden büyük ilgi görüyor.

Yaz aylarında havanın güneşli olduğu günlerde ya da hafta sonlarında çok sayıda turist ağırlayan yaylalara gelen ziyaretçiler, dere kenarlarında, dağların etekleri ile zirvelerinde veya çimenlerde ailece gezinti ve piknik yapma şansı elde ediyor.

Yörede, farklı güzellikleri bünyesinde barındıran yaylalardan Trabzon'un Çaykara ilçesindeki Sultan Murat Yaylası da 2 bin rakımda bulunması, temiz havası ve pamuk bahçesini andıran sis bulutlarıyla turistlerin gözde mekanları arasında yer alıyor.

Sultan 4. Murat'ın İran seferinden dönerken cuma namazını kılması ve ordusuyla birkaç gün konaklaması nedeniyle "Sultan Murat" adını alan yayla, Trabzon il merkezine 105, Çaykara ilçesine ise 25 kilometre mesafede bulunuyor.

Yöredeki birçok yaylada olduğu gibi bu yaylada da özellikle dağların zirvelerine çıkarak vadilere biriken ve adeta deniz görüntüsü veren sis bulutuna yüksekten bakan ziyaretçiler, bu muhteşem güzellik karşısında adeta büyüleniyor.