SAMSUN - İlçede etkili olan yağış sonrası mahsur kalan vatandaşlar, iş makineleriyle bulundukları yerlerden kurtarıldı. Körfez Mahallesi'nde 1. kattaki evlerinde mahsur kalan 6 kişi ise belediye ekipleri tarafından kepçe yardımıyla evlerinden çıkarıldı.

Yağmur sularının getirdiği çamur nedeniyle tramvay hattının çalışmadığı ilçede ulaşımda güçlükler yaşanıyor, Samsun-Sinop karayolunda da trafikte aksamalar yaşanıyor. 
Samsun Valiliği'nden yapılan meteorolojik uyarıda, sabah saatlerinden itibaren etkili olan şiddetli
yağışın, gece saatlerine kadar aralıklarla devam etmesinin beklendiği belirtilerek, vatandaşların sel ve su baskınlarına karşı dikkatli olması istendi.

Malatya'da sağanak, serili kayısıları çamura buladı
Darende ilçesine bağlı Balaban beldesinde sağanak, kurutulması için bahçelere serilen kayısıları çamura buladı. Tonlarca kayısı zarar görürken,
yağış sırasındaki rüzgar nedeniyle de bazı evlerin çatıları uçtu.
Balaban beldesinde gece saatlerinde başlayan sağanak, yaklaşık 1.5 saat sürdü. Çiftçilerin çekirdeğini çıkarıp kurumaya bıraktığı kayısılar, sel sularının altında kaldı ve çamura bulandı. Belde sakinleri, zararlarının büyük olduğunu belirterek, hasarın tespiti için yetkililere çağrıda bulundu.