ANKARA - Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu Üyesi Mehmet Keskin, uzun ve sıcak yaz günlerinde iftarı sabırla beklemenin faziletine dikkati çekerek, ''Allah'a kulluğun, itaatkarlığın, teslimiyetin de en bariz göstergesidir'' dedi.

Sahur yemeğinin de yendiği seher vaktinin uykunun en önemli ve verimli kısmı olduğunu belirten Keskin, ''Siz uykunuzun en değerli, en yararlı kısmından fedakarlık edip Allah'a dua ediyorsunuz. Elbette ki o vakitte yapılan dualar Allah katında kabul görür, inşallah'' diye konuştu.
Sahura kalkmanın sünnet olduğunu belirterek, ''Sahura kalkınız, sahurda bereket vardır'' hadisini hatırlatan Keskin, sahura kalkan kişinin gün içindeki aktivitelerini yapmak için gerekli enerjiyi aldığını söyledi.
İftarı beklemenin Allah'a kulluğun en bariz göstergesi olduğuna işaret eden Keskin, ''İftarı
sıcak zamanlarda sabırla beklemek ise çok ama çok daha faziletli bir davranıştır. Allah'a kulluğun, itaatkarlığın, teslimiyetin en bariz göstergesidir'' diye konuştu.
Hz. Muhammed'in tüm Müslümanları,
iftarda oruçluları sofralarına davete teşvik ettiğini dile getiren Keskin, ''Bir oruçluya iftar yemeği veren kişi, o oruçlunun sevabı kadar sevap kazanır'' dedi.
Keskin, Müslümanların bu sünneti devam ettirmeleri gerektiğini belirterek, tanıdıkların yanı sıra ihtiyaç sahibi kişilerin de
iftar sofralarına davet edilmesini tavsiye etti.