ANKARA 

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, geçen hafta sonundan bu yana Orta Karadeniz bölümü başta olmak üzere Karadeniz bölgesinde kuvvetli ve yer yer şiddetli yağışlara neden olan hava kütlesi, etkisini kaybederek yarın yurdu terk edecek. Ancak hafta sonunda, yurdun kuzeybatı kesimlerinin Balkanlar üzerinden gelen yeni bir serin ve yağışlı havanın etkisine girmesi bekleniyor.
Tahminlere göre, yarın Orta Karadeniz kıyıları, Doğu Karadeniz ile Edirne, Kırkalareli, Bolu, Bursa, Bilecik ve Kütahya çevrelerinde sağanak ve gök gürültülü sağanak etkili olacak, diğer yerler parçalı ve az bulutlu geçecek. 
12 Ağustos Pazar günü de Trakya, Marmara, Kuzey Ege'nin iç kesimleri, Batı Karadeniz ile Çankırı, Eskişehir ve Ankara'nın kuzey ve batı kesimlerinde sağanak ve gök gürültülü sağanak bekleniyor. Diğer yerler ise parçalı ve az bulutlu olacak.Yağışlar, Kocaeli, Sakarya, Düzce, Zonguldak, Bartın ile İstanbul'un kuzey ve doğu ilçelerinde lokal olarak kuvvetli gerçekleşecek. 
Yurdun batı kesimlerinde mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklığı 12 Ağustos'ta kuzeybatı kesimlerde, 13 Ağustos'ta ise kuzey ve iç bölgelerde 3-6 derece azalacak. 
Hava sıcaklıkları, önümüzdeki hafta yurt genelinde mevsim normalleri civarında seyredecek.