EDİRNE - UNESCO Alan Yönetim Kurulu Başkanı Özcan Topsel, yaptığı açıklamada, Edirne Belediyesi'nce Selimiye Meydan Projesi kapsamında düzenlenen yarışmada birinci olan projenin, UNESCO tarafından uygun görüldüğünü söyledi.

Selimiye Camisi Meydanı'ndaki düzenleme çalışmalarının ardından Edirne'nin yeni bir görünüme kavuşacağını belirten Topsel, ''Meydanda yeşillendirme ve dinlenme yerleri olmak üzere pek çok yeni mimari çalışmalar yapılacak.
Çalışmalar içerisinde Selimiye Camisi'ni örtmeyen, açık oturma yerleri düzenlenecek. Selimiye Camisi ve çevresine de gölgelerle mimari aydınlatma ve ışık oyunları uygulanacak'' şeklinde konuştu.

Topsel, Saraçlar Caddesi'nden aktif olarak Edirne Belediyesi'nin önündeki yol ile orduevinden Selimiye Camisi yönüne çıkan yolun, proje kapsamında yayalaştırılmasının planlandığını ifade ederek, Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi'nin de yayalaştırma çalışmalarına destek verdiğini bildirdi.

Topsel, Selimiye Meydanı'ndaki çalışmaların, Kültür ve Turizm Bakanlığı Edirne Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu'nun kararının ardından başlayacağını kaydetti.