AFYONKARAHİSAR

Afyonkarahisar'ın Sandıklı ilçesi Hüdai Kaplıcalarındaki Hüseyin Develi Huzurevinde yaşayan  62 yaşındaki Turhan Kaplan, topladığı çakıl taşları ile Timurlenk tepesine şehitler için dev Türk bayrağı hazırladı.

Kaplan, 6 Eylül 2015'te Hakkari'nin Dağlıca ilçesinde teröristlerin saldırısında şehit düşen 16 askerin anısını yaşatmak için bir Türk bayrağı yapmaya karar verdi.

El arabası ve tenekelerle 3 ayda topladığı irili ufaklı çakılları, Timurlenk tepesine getiren Kaplan, 220 metrekare alana serdi. Ardından, sırt pompası ile taşları kırmızı ve beyaza boyayan Kaplan, dev bir Türk bayrağı oluşturdu.

Kaplan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Dağlıca'da 16 askerin şehit edilmesinden çok etkilendiğini ve onların hatırası için bir şey yapmak istediğini anlatarak, şunları söyledi:

"Dağlıca'nın hemen ardından 15 polisimiz daha şehit olmuştu. Onlar için bir şeyler yapmak istedim. 'Elimden ne gelebilir' diye düşündüm. Sonra bu bayrağı yapmaya karar verdim. Sabah gelip bu bölgeyi tespit ettim. El arabası ve tenekeler ile çevreden taşları toplayıp buraya getirdim. Günlerce uğraştım. Kimseden yardım almadım. Hiç yorulmadım. Allah'ım bana güç verdi, bunu yaptım. Bu bayrağı başta şehit ve gazilerimiz olmak üzere, polislerimize, askerlerimize, Cumhurbaşkanım ve Başbakanıma hediye ediyorum."