GİRESUN - Giresunlu Hüseyin Pekdemir, "Türkiye'de bayraksız dağ, tepe kalmasın" sloganından hareketle Paşa Konağı Yaylası'na, Şehit Savcı Mehmet Selim Kiraz anısına 54 metrekarelik Türk bayrağı dikti.

Geçen yıl 2 bin 900 rakımlı Karagöl Dağlarındaki Aygır Gölü mevkisine 24 metrekarelik Türk bayrağı yerleştiren Pekdemir, bu yıl etkinliğinin anlam kazanması adına 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı'nı tercih etti.

Pekdemir, 50 kişilik ekiple 2 bin 200 rakımlı Paşakonağı Aydındere mevkisindeki kayalıklara 23 metre uzunluğunda direk dikti. Daha sonra 54 metrekarelik Türk bayrağı göndere çekilerek, İstiklal Marşı okundu ve dua edildi.

Üç çocuk babası aşçı Pekdemir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türk bayrağının en yüksek yerlerde dalgalanmaya layık olduğunu söyledi.

Bayrak sevgisini "Türkiye'de bayraksız dağ, tepe kalmasın" sloganıyla anlatan Pekdemir, İstanbul'da yaşadığını, çevresindekilerin de yardımıyla özel olarak yaptırttığı 54 metrekarelik Türk bayrağını Paşa Konağı Yaylası'na dikmek için Giresun'a geldiğini belirtti.

Şehit Savcı Kiraz anısına asıldı

Pekdemir, herkesin bayrağa sahip çıkması gerektiğini ifade ederek, "Geçtiğimiz sene de Karagöl Dağlarına dev Türk bayrağı asmıştık. Bu konuda teşekkür aldık. 'Bunu devam ettir' dediler. Biz de düşündük, bir bayrak da bu yaylamıza asmaya kararı verdik" dedi.

Hazırlıkları sürdürdükleri dönemde Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz'ın, İstanbul Adliyesi'ndeki terör saldırısında şehit edildiğini kaydeden Pekdemir, "Bundan dolayı bu bayrağımızı şehit savcımız Mehmet Selim Kiraz anısına asmaya karar verdik. Aynı zamanda 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı'nı kutlamayı, şehidimizi de yad etmeyi amaçladık" ifadesini kullandı.