GAZİANTEP

Şırnak'ın Cizre ilçesinde dört gün önce terör örgütü PKK mensuplarına yönelik operasyonda şehit olan ve İstanbul'da toprağa verilen üsteğmen Uğur Taşçı'nın, ailesinin bir süre önce Nizip ilçesindeki sattığı evi satın aldığı ve tadilattan geçirdikten sonra babasına hediye etmeyi planladığı öğrenildi.

Nizip belediyesi yetkilileri, Taşçı'nın doğup büyüdüğü Fevkani Mahallesi'ndeki baba ocağını ve mahalleyi bayraklarla donattı.

Şehidin komşusu Behiye Çevik, Taşçı'nın yaşam hikayesini AA muhabirine anlatırken zaman zaman gözyaşlarını tutamazken, Taşçı'nın geçen yıl doğup büyüdüğü Nizip'e geldiğini ve tatilinin bir kısmını burada geçirdiğini anlatarak, şöyle dedi:

"O çok iyi biriydi, bu evde onun doğup büyüdüğü ve bir süre yaşadığı evdi. Bir süre önce geldiğinde evi satın aldığını ve tadilatlarını yaptırdıktan sonra babasına sürpriz yapacağını söylüyordu. Ama ömrü yetmedi. Şehit haberini alınca sanki kendi evladımızı yitirmiş gibi üzüldük."

Mahalle Muhtarı İbrahim Halil Polat da şehit Üsteğmen Uğur Taşçı'nın biriktirdiği parayla baba yadigarı evi yeniden satın aldığını dile getirdi.

Şehidin, geçen yıl ailesiyle birlikte doğup büyüdüğü eve geldiğini anlatan Polat, "Duyduğumuza göre şehidimizin babası yıllar önce evini satıp İstanbul'a yerleşmiş. Ancak şehidimiz babası sevinsin diye geçen yıl Nizip'e gelerek babasının sattığı evi geri satın aldı. Bu yıl yaz mevsiminde ise evi onarıp, dayayıp döşedikten sonra babasını İstanbul'da ilçeye davet edip ona sürpriz yapıp evi hediye edecekti ama kısmet olmadı, şehit düştü. Mekanı cennet olsun'' diye konuştu.