BARTIN - Şırnak'ın Uludere ilçesinde mayın patlaması sonucu şehit düşen Piyade Uzman Çavuş Uğur Akyer'in harap durumundaki babaevi, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun talimatı doğrultusunda yeniden yapılıyor. 

Türkiye-Irak sınırı yakınlarındaki Gülyazı Karaçalı üs bölgesinde görevli Piyade Uzman Çavuş Akyer'in şehit düştüğü haberinin 7 Kasım'da ailesine verilmesinin ardından taziyeye gelen yetkililer, askerin babaevinin harap durumunu ilgili makamlara iletti.

Şehit Akyer'in "anne ve babasına yeni bir ev alma" hayalini de öğrenen yetkililer, ailenin eski evinin yıkılarak yeni bir konut yapılması için çalışma başlattı.

Şehidin babası İbrahim Akyer, AA muhabirine yaptığı açıklamada, oğlunun şehit düşmesinin ardından oturdukları ve yıkılma tehlikesiyle karşı karşıya olan evlerinin durumunun Bartın'daki ilgililerce görüldüğünü söyledi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından Bartın Valisi Seyfettin Azizoğlu'na evin yapılması talimatı verildiğini öğrendiklerini ifade eden baba Akyer, "Başbakan Davutoğlu bizzat beni 3 kez aradı ve evin durumu hakkında bilgi alarak bunu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la paylaştığını söyledi. Sayın Valimiz, oğlumuzun defnedilmesinden bir gün sonra evimizi ziyaret etti ve yeni ev yapılması konusunda Başbakanımızın talimatı olduğunu söyledi. Gerekli çalışmalar yapılarak bir hafta sonra da evin temeli atıldı" diye konuştu.

"Oğlumun en büyük hayali bize ev almaktı"

Anne Asiye Akyer de oğlunun sürekli "Anneciğim evimiz çok eski. 3-4 yıl çalışayım, para biriktireyim, birazda kredi çekip ev alacağım. Sizi o evden kurtaracağım" dediğini anlatarak, "Oğlumun en büyük hayali bize ev almaktı. Evladımın hayali gerçek oluyor. Vatan, bayrak uğruna bir evlat şehit verdim. Vatan sağolsun. Allah'ın takdiri. Yüreğim yanıyor. Bu ev oğlumun bir hatırası, bir yadigarı olacak" ifadesini kullandı.