EDİRNE

Edirne'de, Cumhuriyet savcısının aracında "haksız arama" yaptığı iddia edilen gümrük memuru 1500 lira para cezasına çarptırıldı.

Edirne Adliyesi 4. Asliye Ceza Mahkemesindeki davanın ikinci duruşmasına, gümrük memuru Dilek Sarı ve avukatları ile Trakya Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürü Müslüm Yalçın katıldı. Duruşmaya, Cumhuriyet Savcısı Fatih Aslan ve avukatı ise gelmedi.

Sanık Sarı, savunmasında, üzerine atılı suçları kabul etmeyerek, beraatını istedi.

Sanık avukatı Özgür Yıldırım, müvekkilinin emirleri uyguladığını ifade ederek, "Müvekkil burada sadece emri alan olmasına rağmen yargılanmaktadır. Kesinleşmiş takip kararı ile de olay açıkça ortaya çıkmıştır." dedi.

Mahkeme heyeti, Dilek Sarı'nın, 2 ay 15 gün hapis cezasına çarptırılmasına karar verdi. Mahkeme, cezayı, günlüğü 20 liradan 75 gün adli para cezasına çevirdi. Sanık Sarı, sonuç olarak 1500 lira para cezasına mahkum edildi.

"Kararı temyiz edeceğiz"
Trakya Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürü Müslüm Yalçın, duruşmanın ardından AA muhabirine yaptığı açıklamada, mahkemenin kararına saygı duyduklarını söyledi.

Kararı temyiz edeceklerini belirten Yalçın, "Görevini layıkıyla yapan memurumuzun yanında olduğumuzu göstermek için buradayız. Görevimizi de yapmaya devam edeceğiz. Sonuçta, maalesef bir mahkumiyet kararı var. O yüzden yargının verdiği karara saygılıyız. Ancak kararın gümrükteki kanuna uygun olmadığını, bakanlığın talimatlarına uygun olmadığını gördüğümüz için temyize gideceğiz. Hiç bir gerekçe yok maalesef." diye konuştu.