HATAY - Ülkelerindeki olaylar nedeniyle Türkiye sınırına yakın bölgelerde kurulan çadırlarda kalan Suriyeli çocuklar, Türk Kızılayı'nın yaptığı günlük kumanya yardımının yolunu gözlüyor.

Dünyada yaşanan tüm savaşlarda olduğu gibi Suriye'de yaşanan olayların da en fazla kaybedeni olan çocuklar, küçücük yaşta büyük insanların mücadelesine katılmaktan yaşadıkları yorgunluğu ve travmayı, hayatlarının geri kalan bölümünde acı bir hatıra olarak yaşamaya devam edecekler.

Türk Kızılayı, dünyanın bir çok bölgesinde savaşlarda ve afetlerde mağdur olan insanlara yardım eli uzatmanın yanı sıra çadırlarda yaşamaya çalıyan çocukları da sevindirmeyi ihmal etmiyor.

Ülkelerindeki olaylardan kaçarak Suriye'nin Lazkiye kentine bağlı Bayırbucak bölgesinde, Hatay'ın Yayladağı ilçesine bağlı Aşağı Pulluyazı köyünün karşısındaki çadırlarda kalan yaklaşık 4 bin Suriyeli, Türkiye'den kendilerine ulaştırılan yardımlarla ayakta kalmaya çalışıyor.
Türk Kızılayı'nın sınırda bekleyen Suriyelilere her gün dağıttığı içerisinde ekmek, su, peynir, zeytin, tereyağı ve çikolata bulunan mütevazı kumanyaları almak için tel örgülere koşan çocuklar, sabırsızlıkla yardımları bekliyor.

Kumanyaların çadırlarına dağıtılmasını bekleyemeyip sınıra koşan çocuklar, Türk Kızılayı ekiplerinin kendilerine verdikleri kumanyaları hemen açarak orada büyük bir iştah ve sevinçle yiyor.