Suriye'nin kuzeyinde terör tehditlerine karşı başlatılan harekat kapsamında terör örgütlerinin bertaraf edildiği Cerablus, ülkenin çeşitli yerlerinde baskı ve zor koşullar altında yaşayan halkın umudu oldu. "Özgür kentin" kucak açtığı insanlardan Zeynep Omar, ilerlemiş yaşı, çektiği büyük sıkıntı ve yaşadığı acılara rağmen ailesi için ayakta durmaya çalışıyor.

Kurban Bayramı'nda Cerablus'a gelen ve inşaat halindeki bir binaya yerleşen Omar, Cerablus'un Güneydoğusu'ndaki Şuyuh köyünden ilk olarak PYD'nin baskıları nedeniyle kaçtıklarını ve Münbiç'e yakın bir köye yerleştiklerini belirterek, burada bir nebze nefes aldıklarını dile getirdi.

Yaklaşık bir yıl burada kaldıklarını ancak daha sonra PYD'nin saldırısı nedeniyle birçok yakınının hayatını kaybettiğini ve ardından Münbiç'e geçtiklerini anlatan Omar, yaşadıkları büyük sıkıntıyı, "Açlıktan perişan hale geldik, bir lokma yemek bile bulamaz olduk, sadece su içebiliyorduk." sözleriyle özetledi.

Kaçarak geldikleri Cerablus'ta huzura kavuştuklarını vurgulayan Omar, şöyle devam etti:

"Burada çok rahatız, Allah'a şükür, her şey bol. Çocuklarım savaşta ölünce, iki gelinim ve yaşları 4 ile 13 arasında değişen küçük 9 torunumla yaşamaya başladım. Bazen ölmek için dua edecek oluyorum ama aklıma gelinlerim ve çocukları geliyor, ben olmasam ne yapabilirler ki... Onlar için iyi olmaya çalışıyorum."