BARTIN - İstanbul Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğü ve Türkiye Bisiklet Federasyonunca bu yıl 5'incisi düzenlenen "Sarıkamış Şehitlerini Anma Bisiklet Turu" kapsamında İstanbul'dan Sarıkamış'a gitmek için yola çıkan bisikletçiler, Bartın'a ulaştı.

Bartın Valisi Ali Çınar, bisikletçilerin kente ulaşması dolayısıyla valilik önünde düzenlenen törende yaptığı konuşmada, ülkenin önemli bisiklet sporcularını kentte ağırlamaktan memnuniyet duyduklarını söyledi.

Başta Sarıkamış şehitleri olmak üzere toprakların vatan yapılmasında kanlarını, canlarını feda eden tüm şehitlere Allah'tan rahmet dileyen Çınar, şöyle konuştu:

"Onların huzurunda minnetle eğiliyoruz. Bugün ülkemizde huzurla yaşıyorsak, ülkemizin dünyanın en gelişmiş 10 ülkesi arasına girme hedefini hep paylaşıyorsak bunu fedakar atalarımıza, şehitlerimize ve gazilerimize borçluyuz. Yaptığınız bu faaliyet gerçekten çok anlamlı. Sizler, bu faaliyetinizle 'vatanı toprak yapanları unutmayın, atalarımızı unutmayın' diye önemli dersler veriyorsunuz. Biz bu dersleri alıyoruz. İstanbul'dan yola çıkarak Sarıkamış'ta sonlandıracağınız güzergahta yolunuzun açık olmasını diliyorum. Dualarımız sizinledir."

AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç,  şehitlerden emanet aldıkları vatanı 2023 hedefine ulaştıracaklarını, Türkiye'nin dünyanın en güçlü ülkeleri arasında yer alacağından kimsenin kuşku duymaması gerektiğini belirtti.

İstanbul Bisiklet İl Temsilcisi ve kafile başkanı Tuna Akyüz ise Sarıkamış'ta 90 bin askerin donarak hayatını kaybetmesi anısına faaliyeti 5 yıldır gerçekleştirdiklerini kaydetti.

Vali Çınar, Sarıkamış Müzesi'ne bırakılmak üzere ziyaret ettikleri kentlerden toprak toplayan bisikletçilerin yanlarındaki kavanoza toprak koydu.

Törenin ardından yola çıkan bisikletçiler, Karabük, Kastamonu, Sinop, Samsun, Ordu, Giresun, Trabzon, Rize, Artvin, Ardahan ve Kars'ı kapsayan güzergahı geçerek, 1856 kilometrelik etabı tamamlayarak 5 Ocak 2014'te Sarıkamış'ta Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın düzenleyeceği "Gençlik Şühedanın İzinde" törenine katılaacak.