İSTANBUL - İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı Kültür Müdürlüğü, Sarıkamış şehitlerini düzenleyeceği özel programla anacak.

Kültür Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamaya göre, 17 Ocak'ta Cemal Reşit Rey (CRR) Konser Salonu'nda düzenlenecek etkinlik, fotoğraf sergisi ve belgesel film gösterimi ile başlayacak.

Sanat yönetmenliğini Recep Ergül'ün yapacağı programda, Sarıkamış üzerine yaptığı çalışmalarla bilinen Prof. Dr. Bingür Sönmez konferans verecek.

Gecede Orhan Gencebay'ın "Vatan Sağolsun" adlı klibi, ilk kez seyirciyle buluşacak. Zara, Sümer Ezgü, Gökhan Güney, Selim Bölükbaşı, Yadigar Altay ve Şahin Arıkan, Sarıkamış şehitleri üzerine söylenmiş Türkçe, Gürcüce, Çerkezce, Kürtçe, Lazca ve Arapça türküleri seslendirecek.

Oyuncu Oktay Kaynarca'nın asker mektubu ve şiir okuyacağı programda, hafız ve mevlithan Amir Ateş şehit ilahileri söyleyecek. 60 kişilik Üsküdar Musiki Cemiyeti Korosu da Yemen'den Sarıkamış'a gelen askerler için şef Yıldırım Bekçi yönetiminde Yemen türküleri seslendirecek.

Etkinliğe katılım ücretsiz olacak.