İSTANBUL 

Silivri Engelliler Derneği Başkanı Pınar Davutoğlu, kaldırımlarda görme engelliler için yapılan sarı yürüme taşlarının üzerine araç park edilmemesini istedi. 

Silivri Emniyet Müdürlüğü Trafik Büro Amirliği, bu yıl 20 Şubat'a kadar engelli park yerlerine ve kaldırımlarda bulunan görme engelli kişilerin yürüyüş bandı olan sarı çizgilere park eden 78 araç sürücüsüne 7 bin 150 lira trafik cezası kesti.

Davutoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, engellilerin, kendilerine özel yerlere engelli olmayanların araç park etmesinden şikayetçi olduğunu söyledi.

Görme engelliler için yapılan sarı yürüme taşlarının üzerine araç park edilmesinin büyük bir problem olduğunu dile getiren Davutoğlu, "Bu insanlar görme engelli. Bu insanlar o yolda rahatlıkla yürürken duran bir arabaya çarpabiliyorlar, bu durum çok acı. Halkımızı duyarlı olmaya davet ediyorum'' dedi.

Pınar Davutoğlu, vatandaşlardan arabalarını sarı çizgilerin üzerine koymamalarını isteyerek, "Lütfen biraz daha dikkatli olalım, empati kurarak yaklaşalım. Sonuç olarak her insan engelli birey adayıdır. Hepimizde o potansiyel var. Bir dakika sonra ne olacağımız hiç belli değil" ifadelerini kullandı.