Sapanca ilçesi sakinleri, su seviyesindeki azalmaya dikkat çekmek için Sapanca Gölü kenarında ateş yakarak basın açıklaması yaptı.
Kocaeli ve Sakarya'nın içme suyu ihtiyacını karşılayan Sapanca Gölü'nde su seviyesi, kuraklık ve endüstriyel amaçlı kullanım nedeniyle son yılların en düşük seviyesine geriledi.
Su seviyesindeki düşüşe dikkat çekmek isteyen göl kenarında toplanan 100 kişilik grup, "Sapanca Gölü'ne sahip çık" yazılı pankart açarak ateş yaktı.
İlçe sakinlerinden Mustafa Alper Güven burada yaptığı açıklamada, Sapanca'nın sadece yeşili ve mavisi olduğunu belirterek, bunların dışında korunacak değeri bulunmadığını, bu değere sahip çıkmak için böyle bir etkinlik düzenlediklerini söyledi.
Gölden içme suyu amaçlı kullanım için Adapazarı ve İzmit'e taşınan su dışında, TÜPRAŞ tarafından da su çekildiğini ancak miktarının açıklanmadığına dikkati çeken Nazmi Erişir ise "Biz öncelikle yetkililerden çekilen suyun miktarının açıklanmasını, daha sonra ise gölü kurtarmak için neler yaptıklarını ya da yapacaklarını öğrenmek istiyoruz" diye konuştu.