SAMSUN 

Samsun Valisi Hüseyin Aksoy, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Çamalan köyü Karaağaç Mahallesi'nde heyelan sonucu yıkılan evde toprak altında kalan ancak yapılan çalışmayla yaralı kurtarılan 65 yaşlarındaki Mesut Zengin'in, kaldırıldığı Ayvacık Devlet Hastanesi'nde müdahalelere rağmen hayatını kaybettiğini söyledi.
Yıkılan evde bulunan ve toprak altından yaralı kurtarılan Ramazan Zengin ile Mahire Zengin'in ise hastanedeki tedavilerinin sürdüğü öğrenildi.

Köprü yıkıldı
Dün sabah saatlerinden beri etkili olan sağanak nedeniyle, Salıpazarı ilçesinde bazı köylerle şehir merkezinin karayolu irtibatını sağlayan Kaya köprüsü yıkıldı. Ayrıca Karayonca köyünde aşırı yağışın heyelana neden olmasıyla ahşap bir ev yıkıldı.

Ayrıca Salıpazarı ilçe merkezinde birçok ev ve iş yerini su bastı, tarım arazileri su altında kaldı.
Etkili yağışın, Terme ilçesinin köylerinde de hayatı olumsuz etkilediği, etkisini sürdüren sağanağın tarım arazilerine zarar verdiği öğrenildi.

Giresun
Öte yandan Giresun'da etkili olan yağış sonrası bazı ev ve iş yerlerini su bastı.
Şiddetli yağışla ilgili açıklama yapan Vali Dursun Ali Şahin, kendisinin de yağmura yakalandığını belirterek, şunları kaydetti:
''Yağmura ben de yakalandım ve ıslandım. Biraz önce Meteoroloji yetkililerinden aldığım bilgiye göre kentte 15 dakikada metrekareye 26,7 kilogram yağış düştü. Bu rakam bir saate tekabül ettiğinde Giresun'u yerinden oynatacak nitelikte bir yağmur olacaktı. Allah'a şükürler olsun şu anda durum iyi. Ama önümüzdeki 3 saat biraz tehlikeli.''