ARTVİN

İtalya’nın Milano şehrinde 21-23 Haziran tarihlerinde Cittaslow 2015 Genel Kurulu'nda "Sakin Şehir" unvanı alan Şavşat ilçesi, bölgeye yağan karla ziyaretçilerin ilgisini çekiyor. 

Doğal güzelliği, ahşap mimarisi, sessizliği, kültürü, müziği ve doğal yaşamıyla yerli yabancı turistlerin yoğun ilgi gösterdiği ilçe, yağan karla kış mevsiminde de ziyaretçilerine güzel manzaralar sunuyor.

Şavşat-Ardahan karayolu üzerinde bulunan ve yaklaşık 1500 rakımlı Yavuzköy köyünde doğa karla birlikte adeta beyaz gelinlik giydi.

Bölge, doğaseverler ile fotoğraf tutkunlarının uğrak mekanı haline geldi.

Arvin Valisi Kemal Cirit, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilçedeki doğallığın bütün unsurlarının kültürel  ve turizm ortamında rahatlıkla yaşandığını dile getirerek, şunları söyledi:

"İlçemizi ziyaret eden turistlere buranın kültürüne uygun olarak ne varsa onu sunmaya çalışıyoruz. Büyük şehirlerde yaşayan insanlarımızın üzerlerindeki stresi atmak üzere hazır bir kent var ve bu doğallıkla birlikte bütün organik unsuruyla birlikte yani tarımından turizmine kadar gelsinler buralarda yaşasınlar."