ANKARA

İstanbul'da sağanak yağış uyarısında bulunuldu. 

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, bugün akşam saatlerinden itibaren ( 17:00-24:00) İstanbul'da sağanak yağmurun etkili (10-25 mm) olacağı tahmin ediliyor. 

Ulaşımda aksama ve küçük çaplı su baskını gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği kaydedildi.

İzmir sele teslim

Öte yandan, İzmir'de gece başlayan sağanak yaşamı olumsuz etkiliyor. Yağışın etkisiyle bazı yollarda su birikintileri oluştu. Trafikteki araçlar ilerlemekte güçlük yaşarken, bazılarının yolda kaldığı görüldü. Belediye ekiplerini yollarda biriken suları pompalarla tahliye etmek için çalışmalar yürüttüğü gözlendi.

İzmir Meteoroloji Bölge Müdürü Murat Şahin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, gece saatlerinde başlayan yağışın akşam saatlerinden itibaren etkisini yitireceğini belirtti. Son 12 saatte  İzmir'de en fazla yağışın metrekareye 51.7 kilogram ile Menderes ilçesinin Gümüldür Beldesine düştüğünü kaydeden Şahin, Konak' 40, Buca'ya 44, Karşıyaka'ya 39 kilogram yağış düştüğünü söyledi.

Şahin, yağışların aralıklarla ve hafif olarak pazar gününe kadar süreceğini ifade ederek, "Hava sıcaklığında da önemli bir değişiklik yok. 14-16 derece arasında seyredecek" dedi.