LAZKİYE - Suriye'nin Bayırbucak Türkmen ve Cebel Ekrad bölgelerinde Esed güçleri ile Rusya'nın son iki ayda gerçekleştirdiği saldırılar sürüyor.

Bombardımanda ailesiyle hayatı alt üst olan ve bir çocuğunu kaybeden Duran Kazaali, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Rus uçaklarının bombardımanı nedeniyle 5 çocuğu ve eşiyle yaşadığı yeri terk ettiklerini söyledi.

Bombardımandan kaçarken yolda bir oğlunu kaybettiğini ve kaçışları sırasında Türkmen köylerinin birinde bir ev bularak sığındıklarını anlatan Kazaali, şöyle devam etti:

"Evde otururken Rus uçakları geldi ve kaldığımız yeri bombaladı. Ayağım iki yerinden, kolum da üç yerinde kırıldı ve vücudumun bir kısmı felç oldu. Türkiye'de tedavi edildim. Şimdi Yamadi köyü çevresinde yaşamaya çalışıyoruz. Türk yetkililer bize çadır, giyim ve erzak yardımında bulundu. Allah Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ömrünü uzun etsin. Erdoğan olmasa biz acımızdan ölürdük."

"Rusya Türkmendağı'ndaki Müslümanları vuruyor"

Rusya'nın 2 aydan bu yana Türkmendağı'nda nerede bir Müslüman topluluğu varsa hedef aldığını iddia eden Kazaali, "Kürtdağı olsun, Türkmendağı olsun nerede bir Müslüman varsa Rusya orayı bombalıyor. Zaten Esed'in istediği de bu. Rusya da bu doğrultuda hareket ediyor" diye konuştu.

Rusya'nın kendilerini DAEŞ bahanesiyle vurduğunu fakat DAEŞ terör örgütünün Türkmendağı'nda bulunmadığını belirten Kazaali, şunları kaydetti:

"DAEŞ, 3 yıl önce burada bulunuyordu. Yaşanan çatışmalardan Irak tarafına kaçmak zorunda kaldılar. Burada DAEŞ de bulunmaz başka örgütler de. Burada olanlar buranın Türkmen askerleri, başka kimse yok. Rusya bu bahaneyle Türkmenleri bombaladı. Evimiz, bahçemiz, ağaçlarımız, bağımız hepsi yandı, hiçbir şeyimiz kalmadı. Türkiye bize yardım etti. Biz onların hakkını 3 sene değil 300 sene çalışsak bile ödeyemeyiz. Allah onları başımızdan eksik etmesin."