SAKARYA - Sakarya, Bolu, Kocaeli, Karabük, Düzce, Bartın ve Zonguldak'ta ramazan hazırlıklarını tamamlayan belediyeler ve sivil toplum örgütleri, kurulacak çadırlarda binlerce kişiye iftar verecek.

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, yaptığı açıklamada, 16 ilçede "Mahallemde İftar Var" buluşmaları düzenleyeceklerini bildirdi.

Sakarya İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Derneği Başkanı Sebahattin Aydın da  "Dünya Yetimler Günü'nde Sakarya Büyükşehir Belediyesi ile 2 bin kişilik iftarımız olacak. Mültecilere ve ihtiyaç sahibi hemşehrilerimize yönelik şu anda kumanya dağıtımları var. Dünyanın farklı bölgelerindeki mazlum kardeşlerimize, koyduğumuz hedef doğrultusunda bin 500 erzak kolisi ulaştıracağız." bilgisini verdi.

Bolu'da 12 mahallede toplu iftarlar

Bolu Belediyesince ramazanda 2 bin kişiye yardım paketi dağıtılacak, aşevinden her gün 2 bin kişilik iftar verilecek.

Muhtarlar ve hayırseverlerin katkılarıyla, 12 mahallede toplu iftarlar düzenlenecek.

Kocaeli'de toplu iftar

İzmit Belediyesinden yapılan açıklamada, ramazanda ilçenin 7 ayrı noktasında toplu iftar etkinliği düzenleneceği kaydedildi.

İlk toplu iftar etkinliğinin 10 Haziran Cuma akşamı Kuruçeşme merkezde yapılacağı belirtilen açıklamada, iftarlarda binlerce kişinin birlikte oruç açacağı vurgulandı.

Safranbolu'da Osmanlı gelenekleri canlandırılacak

Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili, Kent Meydanı'na 600 kişilik iftar çadırı kurduklarını bildirdi.

Safranbolu Belediye Başkanı Necdet Aksoy Misak-ı Milli Meydanı'nda tarihi Safranbolu evi maketlerinin yer aldığı sokak oluşturacaklarını belirterek, "Burada Osmanlı döneminden kalan gelenekler canlandırılacak. Bu sokakta her akşam birçok etkinlik yapılacak. Ayrıca her akşam başka bir mahallede iftar programı düzenlenerek, mahalle halkıyla bütünleşilecek. Safranbolu'da eski ramazanlar yaşatılacak." dedi.

Düzce'da "Ramazan Sokağı" kuruldu

Düzce Belediyesince ramazan boyunca Anıtpark Meydanı'nda kurulacak çadırda, toplam 29 bin kişiye iftar verilecek.

Kalıcı Konutlar ve merkezde kurulan "Ramazan Sokağı"nda ise çeşitli etkinlikler gerçekleştirilecek.

Bartın'da evlere sıcak yemek

Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, "8 personelle hizmet veren aşevimizde pişirilen 3 çeşit yemek, her gün evlere dağılacak. Sefer taslarında vatandaşların isim ve adresleri yazılı olacak. Bu şekilde herkes kendisine ait kaptan istifade edebilecek. Belediye Sosyal Tesisleri'nde iftar programlarıyla vatandaşlarla bir araya gelmeye devam edeceğiz. Hacivat Karagöz oyunları, semazen gösterisi, tasavvuf müziği dinletisi gibi etkinlikler düzenleyeceğiz." dedi.

Zonguldak'ta gıda yardımları

Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, ramazan çadırını bu yıl kurmayı düşünmediklerini belirterek, "Zabıta Müdürlüğü ekipleri, mahalle muhtarları ve partililerince tespit edilecek maddi durumu yetersiz ailelere çeşitli gıda yardımlarında bulunacak. Ayrıca bazı akşamlar vatandaşlarımıza yemek ikramı yapılacak." bilgisini verdi.