Yozgat'ta hayata geçirilen proje sayesinde basketbol potası şeklindeki çöp kutularıyla toplanan geri dönüşümlü atıklar, belediyeye gelir kapısı oldu.

Yozgat Belediyesi ve Bozok Üniversitesinin 3 ay önce başlattığı "Geleceğini Çöpe Atma Pet Şişeni ve Kağıdı Potaya Basket At" Projesi" ile kentte temiz bir ortam oluşturmak, çevre temizliği bilincini geliştirmek, çöp sepetlerinin kullanımını eğlenceli hale getirebilmek ve belediyeye ekonomik kazanç sağlamak amaçlanıyor.

Proje kapsamında, kentin muhtelif yerlerine bırakılan basketbol potası şeklindeki çöp kutularıyla toplanan atıklar, geri dönüşüme kazandırılıyor.

Vatandaşlar da katı atık çöplerini çevreye atmak yerine "basketbol potası" görünümlü kutulara atarak hem kentin çevre temizliğine katkı sunuyor hem de eğlenceli anlar yaşıyor.

Yozgat Belediye Başkanı Kazım Arslan, yaptığı açıklamada, Yozgat’ın pırıl pırıl temiz bir şehir olmasını istediklerini söyledi.

Yıl sonuna kadar daha fazla geri dönüşüm toplama alanı kuracaklarını ve böylelikle daha fazla atığı toplama imkanları olacağını belirten Arslan "Geri dönüşüm için koyulan sepetler çok çabuk doluyor. Yozgat halkı uygulamamızı çok sevdi ve benimsedi. Çöp kutularının gün içerisinde dolduğu bile oluyor. Yılbaşından itibaren geri dönüşüm şirketleri ile anlaşarak bunun belediyeye maddi bir getirisi de olacak." diye konuştu.

Kent genelinde kağıt atık toplamak için 50’nin üzerinde, pet şişe toplamak için de 40-50 civarında geri dönüşüm toplama noktaları kurduklarını bildiren Arslan, bunu bütün mahallerde yaygınlaştıracaklarını ifade etti.