İSTANBUL - Esenler'deki Büyük İstanbul Otogarı'nda peynir bidonlarına saklanmış 13 kilogram ile Fatih ve Sarıyer'de 3 kilogram toz esrarın ele geçirildiği operasyonlar kapsamında 4 kişi tutuklandı. 

İstanbul Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, güneydoğu illerinden İstanbul'a esrar getirildiğini ihbarı üzerine, Esenler'deki Büyük İstanbul Otogarı'nda bir yolcu otobüsünde arama yaptı. Otobüsün bagaj bölümünde, peynir bidonlarının içine saklanmış 13 kilogram toz esrar bulundu.

Narkotik ekipleri, Fatih ve Sarıyer'de de 3 ev ve iş yerine operasyon düzenledi. Yapılan aramalarda, 3 kilogram toz esrar, uyuşturucu tartmakta kullanılan hassas terazi ve 1 ruhsatsız tabanca ele geçirildi. 

Esenler, Fatih ve Sarıyer'de ele geçirilen uyuşturucu maddeleri İstanbul'a getirerek piyasaya sürmek istedikleri iddia edilen 6 kişi yakalandı.

Emniyetteki işlemlerinin ardından Çağlayan'daki İstanbul Adliyesi'ne sevk edilen 6 kişiden 4'ü çıkarıldıkları mahkemece tutuklanırken, 2'si adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.