HASRET DİLEK DELİER

Özen, “Sarıkamış’ta her türlü olumsuzluğa rağmen göğüs göğüse çarpışan kahraman ecdadımız ve orada yaşananlar öyle büyük bir iz bıraktı ki değil bir asır dünya var oldukça binlerce yılda geçse asla unutulmayacaktır. Şehitlerimiz her daim minnetle ve rahmetle anılacaktır” diye konuştu. 

Sarıkamış Harekatının 103. Yıldönümü nedeniyle düzenlenen Sarıkamış Şehitlerini anma etkinliği ve yürüyüşüne katılan Demokrat Gazeteciler ve Yazarlar Derneği Başkanı Hakan Özen, “Bugün biz, tüylerimizi diken diken eden acı bir soğuğa ve kefen gibi bembeyaz karlara hiç silinmemecesine yazılmış acı bir destan olan Sarıkamış Destanının 103. Yıldönümünde Şehitlerimizi anıyoruz. Savaşın geçtiği Allahuekber Dağları, 1914-1915 yılı kışında adeta Mehmetçiğin üzerine yağdığı yerlerdir. Tarih boyunca kahramanlıklarla anılmış Türk ordusunun düşmanların karşısında eğilmeyen başları yine eğilmemişti. Ama düşman askerine eğilmeyen o baş çaresizlik ve yokluk içerisinde kar fırtınasına eğilmiş ve çaresiz kalmıştı. Her kar tanesi bir Mehmedimizi şehit ediyordu. Kar süngü olmuştu mermi olmuştu. O nedenle Sarıkamış harekatı Erzurum'da bulunan sadece üçüncü ordunun 9.10.11. kolordularıyla değil topyekun Türk ordusunun kazandığı büyük bir zafer ve destandır aslında. Öyle bir destan ki zor hava şartlarına aldırmadan vatanları için donarak can veren 90 bin askerimizin şehadete erdikleri, bir yiğitlik destanıdır” diye ifade etti. 

TEK DEVLET, TEK VATAN, TEK MİLLET VE BAYRAK ÜLKÜSÜNDEN ASLA TAVİZ VERMEYECEĞİZ

“Zorlu iklim ve arazi koşullarının düşmandan daha çok kayıp verdirdiği bu amansız mücadelede; Mehmetçik, hiçbir mazeretin ardına saklanmaksızın, vatanına ve istiklaline kastedenlere karşı çelikten sinesini siper etmiş; büyük kayıplar verilse de vatan uğruna çıkılan bu yoldan asla geri dönmeyi düşünmemiştir” diyen Özen sözlerine şöyle devam etti, “Bu duygu ve düşüncelerle düşmana değil hava koşullarına yenilen Sarıkamış Şehitlerimizi harekatın 103. Yıldönümünde şükranla, başta Türkiye Cumhuriyeti Devletinin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere bu aziz vatan için canını veren tüm Şehitlerimizi rahmetle ve minnetle anıyorum. Türkiye Cumhuriyeti Devleti tek devlet, tek vatan, tek millet, tek bayrak ülküsünde ebediyete kadar payidar kalacaktır. Ne mutlu Türk'üm diyene!