SAMSUN - Samsun'un Bafra ilçesinde geçirdiği beyin kanaması sonucu beyin ölümü gerçekleşen 56 yaşındaki kadının organları, 5 kişiye nakledilecek.

İlçede özel bir hastanede beyin ölümü gerçekleşen ve ailesi tarafından kimliğinin açıklanması istenmeyen 56 yaşındaki kadının yakınları, organları bağışlama kararı aldı.

Aynı hastanede gerçekleştirilen operasyonla kadının karaciğeri, 2 böbreği, göz korneası ve pankreası alındı. Karaciğer Erzurum’a, böbreklerden biri ve göz korneası Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesine, diğer böbrek Karadeniz Teknik Üniversitesi Tıp Fakültesine gönderildi.

Bafra İlçe Sağlık Müdürü Aytaç Akın, ailenin büyük bir fedakarlık ve onurlu bir davranış göstererek organ bağışında bulunduğunu belirterek, "Bunun akabinde Samsun Organ ve Doku Nakli Samsun Bölge Koordinasyon Merkezi tarafından titiz bir inceleme sonucunda organların uygun olan bölgelere nakli için çıkarılan organlar organ bekleyen hastalara gönderildi. Bizler doktor olarak organ bağışında bulunan bu aileye duyarlı davranışlarından dolayı çok teşekkür ederiz" diye konuştu.