SAMSUN- Gazetemiz yazarlarından Sayın Atilla Çilingir’in geçtiğimiz yıl Cumhuriyetimizin 94'ncü yıl dönümü nedeniyle Samsun'da vermiş olduğu “Önce Vatan” başlıklı konferansının 2'ncisini ADD Havza Şube Başkanı Sn. Av. Sevda Kurtiş'in davetlisi olarak bu güzel ilçemizde tekrarlanacağı haberini daha önce gazetemizde duyurmuştuk.

ADD Havza Şube Başkanı Sevda Kurtiş, Havza Belediyesi Kültür Merkezinde düzenlenen konferansın açılışında, Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından Kurtuluş Savaşı'nın ilk milli mücadele duyurusunun Havza Genelgesi ile yapıldığını hatırlattı. Böyle bir bildirinin yapıldığı beldede bulunduklarına dikkati çeken Kurtiş, katılımcılara vatan, millet, devlet, bayrak gibi kavramlarının, özellikle bu süreçte ne kadar önemli olduğunu anlatmayı amaçladıklarını söyledi.

13 Ocak 2018 Cumartesi günü saat 14.00 Havza'da gerçekleşen etkinlikte konuşmacı olarak katılan yazarımız Atilla Çilingir sunumunda; “Büyük Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından kurtuluş savaşımızın ilk milli mücadele duyurusunun (Havza Genelgesi) yapıldığı bu güzel beldemizde, katılımcılara ''vatan-millet-devlet-bayrak'' kavramlarının özellikle bu süreçte ne kadar önemli olduğunu anlattı” Konferansın ardından kitaplarını imzalayan yazarımız Sayın Atilla Çilingir okurları ile de resim çektirdi.