ANKARA

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamaya göre, pazar günü güney ve güneydoğu yönlerden esecek rüzgarla Türkiye genelinde 2 ila 6 derece artacak hava sıcaklığının pazartesi günü de doğu kesimlerde artışını sürdürmesi bekleniyor.

Ancak salı günü Karadeniz üzerinden gelmesi beklenen soğuk hava dalgası nedeniyle hava sıcaklığının kuzey ve iç bölgeler başta olmak üzere Türkiye genelinde hissedilir derecede 4 ila 10 derece azalacağı tahmin ediliyor.

Rüzgarın salı günü Marmara ve Kuzey Ege'de kuzey ve kuzeydoğu (Poyraz), Orta ve Doğu Karadeniz'de kuzey ve kuzeybatı (Karayel) yönlerden kuvvetli ve zaman zaman fırtına (40-60 zaman zaman 70-80 km/s) şeklinde esmesi bekleniyor.

Karla karışık yağmur bekleniyor

Hafta başında kuzey ve iç bölgelerde aralıklarla beklenen yağışların, hava sıcaklığındaki hissedilir derecedeki azalışla Pazartesi akşam ve gece saatlerinde Batı ve Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzeyinde, Salı günü Orta ve Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu'nun kuzeyi ve Sivas çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor.

Salı günü kuzey ve iç bölgelerde hissedilir derecede olmak üzere beklenen ani sıcaklık düşüşü, poyraz ve karayel fırtınası, Karadeniz ile Doğu Anadolu'nun kuzeyinde beklenen kar yağışlarının oluşturabileceği olumsuz şartlara karşı, kara ve deniz ulaşımında aksama, trafikte aksama, buzlanma ve don olayı gibi dikkatli ve tedbirli olunması konusunda vatandaşlara uyarıda bulunuldu. 

Açıklamada, çatı uçması, ağaç veya direklerin devrilmesi, buzlanma, don olayı ve ulaşımda aksamaların da olacağı kaydedildi.