ANKARA

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'nın talimatıyla ailesine bakmak için okulu bırakmak zorunda kalan 17 yaşındaki Emine Akyol'un açık ortaokula kaydı yapıldı.

Milli Eğitim Bakanlığı yetkililerinden alınan bilgiye göre, Muş'un Dumlusu köyünde yaşayan Akyol'un, "ilkokul 4. sınıftan sonra okulunu anne ve babasının rahatsızlığı nedeniyle yarım bırakmak zorunda kaldığı ve tek hayalinin okulunu tamamlayıp polis ya da öğretmen olmak istediği" yönündeki açıklamalarının basında yer alması üzerine Milli Eğitim Bakanı Avcı, çalışma başlatılması için talimat verdi. 

Muş İl Milli Eğitim Müdürlüğünden yetkililerin ziyaret ettiği Akyol'un açık ortaokula kaydı yapıldı. Akyol'un tüm eğitim masraflarının Milli Eğitim Bakanlığı tarafından karşılanacağı ve 2. yarıyıl itibarıyla eğitimine başlayacağı öğrenildi.

Akyol, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ortaokula başlayacağını öğrendiğinden beri çok heyecanlandığını söyledi.

Annesinin bel fıtığı, babasının kalp rahatsızlığı nedeniyle okulunu yarıda bırakmak zorunda kaldığında ve bu nedenle çok üzüldüğünü belirten Akyol, "Allah yetkililerden razı olsun. Şimdi çok mutluyum ve heyecanlıyım. Derslerime sıkı çalışıp ortaokulu bitireceğim. Lise eğitimimin ardından da polis ya da öğretmen olmak için devam edeceğim" ifadesini kullandı.