Bitlis'in Hizan ilçesindeki ortaokul öğrencileri, Zeytin Dalı Harekatı'na katılan askerlere moral vermek amacıyla yazdıkları mektupları, tedavisi tamamlandıktan sonra yeniden bölgeye uğurlanan Afrin gazisi Uzman Çavuş Osman Fidan ile Suriye'ye gönderdi.

İstiklal Ortaokulu öğrencileri, Türk Silahlı Kuvvetlerince (TSK) düzenlenen Zeytin Dalı Harekatı'na katılan Mehmetçik için mektup yazdı.

Öğrenciler, mektupları Afrin'e göndermek için Okul Müdürü Serap Turgut ve öğretmenleri ile Tatvan 10. Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Tamer Atay'ı ziyaret etti. Öğrenciler, yazdıkları mektupları Zeytin Dalı Harekatı'nda 9 askerin şehit olduğu saldırıda yaralanan ve tedavisi tamamlanan Uzman Çavuş Fidan'a teslim etti. Daha sonra gazi Fidan, Tatvan Kaymakamı Mehmet Ali Özkan, Tuğgeneral Atay, öğretmen ve öğrenciler ile askerlerce Afrin'e uğurlandı.

Bazı öğrenciler mektuplarında duygu ve düşüncelerini aktarırken bazıları da şiir yazdı, resim çizdi.

Okul Müdürü Turgut, öğrencilerle Tatvan Tugay Komutanlığını ziyaret ettiklerini anlatarak "Amacımız Afrin'de şehit olan askerlerimiz için komutanımıza başsağlığı dileğinde bulunmaktı. Tüm Türkiye'ye başsağlığı, ailelerine sabır diliyoruz. Allah bize bir daha böyle acılar yaşatmasın." dedi.

Öğrencilerden Semanur İnan ise şehitlerin ailelerine sabır diledi.

Edanur Yalçın da askerleri çok sevdiklerini vurgulayarak "Şehitlerimizi, Mehmetçik'imizi çok seviyorum. Tüm halkımız da seviyor. Şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyoruz. Burada başsağlığında bulunarak dua ettik." diye yazdı.

İsa Atay'ın yazdığı mektupta, şu ifadeler yer aldı:

"Sevgili asker ağabeylerimiz, siz vatan uğuruna Irak ve Afrin gibi yerlerde, dağlarda sadece bizim için savaşıyorsunuz. Sizin hakkınızı asla ödeyemeyiz. Allah sizin yar ve yardımcınız olsun. Canımız size feda olsun. Afrin'de bizim için savaşırken 9 askerimiz şehit oldu. Sadece bizim için şehit oldular. Çok ama çok üzüldük. Canımız bütün askerlere feda olsun. Sevgili asker ağabeylerim sizi seviyorum."