TBMM - Anadolu Ajansı'nın Genelkurmay Başkanlığı'nın katkılarıyla hazırladığı ''Ocak-Mehmetçiğin Dünyası'' fotoğraf sergisi, Meclis'in açılışının 93. yıl dönümü olan 23 Nisan Salı günü Anıtkabir'de açılacak. Serginin açılışını TBMM Başkanı Cemil Çiçek yapacak.

AA, Meclis'in açılışının 93. yılına anlamlı bir etkinlikle destek veriyor. Daha önce Çanakkale Deniz Zaferi'nin 98. yılı etkinlikleri kapsamında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından Çanakkale'de açılan fotoğraf sergisi, bu kez Anıtkabir'de görücüye çıkıyor.

''Ocak-Mehmetçiğin Dünyası'' sergisi 23 Nisan Salı günü TBMM Başkanı Cemil Çiçek tarafından açılacak. Açılışa Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz da katılacak. Sergi bir hafta açık kalacak.

AA ekibi, Genelkurmay Başkanlığı'nın katkılarıyla 2 ay süren çalışmada yurt içinde ve yurt dışında Mehmetçiğin yaşamını 28 ayrı mekanda görüntüledi. AA'nın 60 kişiden oluşan muhabir, foto muhabiri ve kameramandan oluşan ekibi, Türk Silahlı Kuvvetleri'ni askeri boyutlarının yanı sıra insani yönlerini tanıtan 35 bin kare fotoğraf ve saatler süren video çekimleri yaptı.
 
Çalışmada, Mehmetçiğin birliğine katılım ve intikal sürecinden başlanılarak, sosyal yaşamı, zorlu etaplardaki eğitim faaliyetleri yeni bir konseptle kapsamlı olarak ele alındı. Tıraş olan, uyuyan, annesine sarılınca ağlayan, çocuğunu kucaklayan ''kınalı kuzular''ın doğal halleri objektiflere yansıdı.

''Ocak-Mehmetçiğin Dünyası'' projesinde ortaya çıkan fotoğrafların en çarpıcı 190 karesi, bir kitaba dönüştürüldü. Kitabın satışından elde edilecek gelir TSK Mehmetçik Vakfı'na bağışlanacak.

"Ocak Mehmetçiğin Dünyası" sergisini 5 bin kişi ziyaret etti

Anadolu Ajansı'nın, Genelkurmay Başkanlığı'nın katkılarıyla hazırladığı ve Gelibolu Yarımadası Tarihi Milli Parkı'ndaki Çanakkale Destanı Tanıtım Merkezi'nde beğeniye sunulan "Ocak-Mehmetçiğin Dünyası" fotoğraf sergisini bir haftada yaklaşık 5 bin kişi ziyaret etmişti.

Türk Silahlı Kuvvetlerinin askeri boyutlarının yanı sıra insani yönlerini tanıtan, 28 ayrı mekanda çekilen 35 bin kare fotoğraf ve saatler süren video çekimleri arasından özenle seçilen fotoğraflar sergide yer alırken, serginin açılışını 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi'nin yıl dönümü etkinlikleri kapsamında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel, bazı bakanlarla kuvvet komutanları yapmıştı.