Kocaeli'de ilkokul öğrencileri, Türk Silahlı Kuvvetlerince (TSK), Suriye'nin kuzeybatısındaki Afrin bölgesinde terör örgütleri PYD/PKK ve DEAŞ'a yönelik yürütülen "Zeytin Dalı Harekatı"na destek amacıyla ahşaptan maket uçaklar yaptı.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Seka Mehmet Ali Kağıtçı Kağıt Müzesi Ahşap Atölyesi’nde yarı yıl tatilini değerlendiren ilkokul öğrencileri, operasyonda mücadele eden askerlere moral vermek amacıyla harekete geçti.

Bu kapsamda öğretmenlerinin gözetimindeki 10 öğrenci, huzur ve güvenliği sağlamak üzere operasyon düzenleyen Mehmetçik için uçak maket çalışması başlattı. Maket parçalarını dikkatli bir şekilde kesen çocuklar, parçaları bir araya getirerek uçak maketleri oluşturdu.

Öğrenciler, maketlerinin kanadına "Türkiye", kuyruk kısmına da "Zeytin Dalı" yazarak, Afrin semalarında uçuş yapan kahraman pilotlar için dua etti.

Maketleri yaparken çok heyecanlandıklarını belirten öğrenciler, asker ağabeylerinin her zaman yanlarında olduklarını, operasyonu başarıyla tamamlayacaklarına inandıklarını belirtti.