EDİRNE

Edirne'de hayvanseverler ve bazı dernek üyeleri, havaların soğuması ile kalacak yer bulamayan sahipsiz kedi ve köpekler için kulübeler yaparken, herkesi en azından artan yemeklerini ve bir kap suyu çöpün yanına bırakarak "patili dostlar"a sahip çıkmaya çağırdı.

Marmara Hayvan Hakları Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi ve Edirne Doğayı Hayvanları Koruma ve Yaşatma Derneği (EDHAYKO) Başkanı Nurhan Kalender, AA muhabirine yaptığı açıklamada, hayvanların da insanlar gibi kış aylarında üşüdüğünü söyledi.

Özellikle sahipsiz yavruların soğuktan donarak öldüğüne dikkati çeken Kalender, sokak hayvanları için el birliğiyle 30 kulübe yaptıklarını, 20 kulübe daha yapmayı planladıklarını kaydetti.

Türk Kızılayı Edirne Şubesi Gençlik Kolları Başkanı Emre Erduran da yaptıkları kulübelerin sokak hayvanlarını soğuktan koruyacağını söyledi.

Trakya Üniversitesi Sürdürülebilir Yaşam Topluluğu Başkanı Alper Sarıca da kulübeleri diğer derneklerin üyeleriyle el birliği içinde yaptıklarını kaydetti. Daha önce tek başına birkaç hayvanı doyurabildiğini ifade eden Sarıca, kulübeler sayesinde çok sayıda hayvana yiyecek götürebileceğine işaret etti.