Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü, yarın Doğu Karadeniz için şiddetli yağış, Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusu içinse yoğun kar yağışı uyarısında bulundu. 

Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, yarın Karadeniz üzerinden gelecek yağışlı hava, Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusunda, Giresun,Trabzon, Rize ve Artvin’in yüksek kısımları ile Gümüşhane, Bayburt, Erzurum, Kars ve Ardahan çevrelerinde yoğun kar yağışı şeklinde etkisini gösterecek. Kar yağışının 20 cm ve üzeri olacağı tahmin ediliyor. 

Yoğun kar yağışı ile birlikte rüzgar batı ve kuzeybatı yönlerinden kuvvetli, yer yer fırtına şeklinde esecek. Meteoroloji ulaşımda aksamalar, buzlanma, tipi, don olayları, çatı uçması, ağaç ve direklerin devrilmesi konularında vatandaşları uyardı. 

Meteoroloji, Karadeniz üzerinden gelecek gök gürültülü sağanak yağış uyarısında da bulundu. Buna göre, yarın Doğu Karadeniz'de öğle saatlerinden itibaren kuvvetlenerek Perşembe öğle saatlerine kadar Giresun ve Trabzon'da "çok kuvvetli", Rize ve Artvin'de ise "şiddetli ve aşırı yağış" meydana gelecek. 

Meteoroloji, Rize ve Artvin'de metrekareye 100 kg ve üzerinde yağış düşmesi beklendiğinden, meydana gelebilecek ani sel, su baskını, heyelan ve ulaşımda aksamalara karşı dikkatli ve tedbirli olunmasını istedi.