MERSİN

Mersin Üniversitesi (MEÜ) Sağlık Araştırma ve Uygulama Hastanesi'nin yeni binasının inşaatı için gerçekleştirilen bazı ihalelerde usulsüzlük yapıldığı iddiasıyla düzenlenen operasyonda 17 kişi gözaltına alındı.

Alınan bilgiye göre, 17 Kasım 2014'te açılışı gerçekleştirilen yeni binayla ilgili inceleme yapan Sayıştay yetkilileri bazı ihalelerde usulsüzlük tespit etti.

Bununla ilgili başlatılan soruşturma kapsamında operasyon düzenleyen Mersin Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele ekipleri aralarında 2 doktor ve 1 hastane personelinin de olduğu 17 kişiyi gözaltına aldı.

Emniyet Müdürlüğüne götürülen şüphelilerin ifadesinin alınmasına henüz başlanmadığı, soruşturma dosyasıyla ilgili gizlilik kararı alındığı öğrenildi.

MEÜ Rektörlüğü'ne atanan ve 29 Kasım 2014'de göreve başlayan Prof. Dr. Ahmet Çamsarı, 26 Ocak 2015'te düzenlediği gazetecilerle buluşma toplantısında, üniversitenin döner sermaye kasasının soyulduğunu, kasada ihalelere ilişkin belgelerin de olduğunu kaydetmişti.