SİVAS - Sivas'ta, doğuştan bir bacağı diğerinden 7 santimetre kısa olan ve 12 yılda geçirdiği 30 ameliyatla bacağı 4 santimetre uzatılan 13 yaşındaki Melike Arslanbüken, bacağının 3 santimetre daha uzatılması durumunda akranları gibi yürüyüp koşabilecek.

Yüceyurt Mahallesi'nde oturan Hatice ve Aydın Arslanbüken çiftinin 13 yaşındaki kızı Melike Arslanbüken, sağ bacağı doğuştan diğerine göre 7 santimetre kısa olarak dünyaya geldi. Sağ ayağında 8 parmak bulunan Arslanbüken, ilk ameliyatını 1 yaşında oldu. Sağ ayağındaki fazla 3 parmağı ameliyatla alınan Arslanbüken, Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesinde 12 yılda 30 kez ameliyat edildi.

Geçirdiği operasyonlar sonrasında kısa bacağı 4 santimetre uzatılan Melike Arslanbüken, sağ bacağı 3 santimetre daha uzatılana kadar ameliyat edilecek.

Melike'nin 23 Nisan hayali

Arslanbüken, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bacağındaki kısalık nedeniyle zor günler geçirdiğini söyledi.

Eğitimine evinde devam etmek zorunda kalan ve yaşıtları gibi koşup oynayamamanın üzüntüsünü yaşayan Arslanbüken, en büyük isteklerinden birinin de diğer çocuklar gibi 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı kutlamak olduğunu söyledi.

Akülü aracı olmadığı için rahatça dışarı çıkamadığını aktaran Arslanbüken, ayağındaki aparat nedeniyle koltuk değnekleriyle yürüyebildiğini söyledi.