Hatay'ın Hassa ilçesinde bir grup kadın, aralarında para toplayarak aldıkları kumaşlarla Zeytin Dalı Harekatı'nda görev yapan askerler için içlikler hazırladı.

Sınır hattındaki Hassa ilçesi Küreci Mahallesi'nde yaşayan bir grup kadın, Türk Silahlı Kuvvetlerinin Afrin'de PYD/PKK ve DEAŞ'a yönelik yürüttüğü Zeytin Dalı Harekatı'nda görev yapan askerlere destek olmak için kolları sıvadı.

"Devletimiz her türlü imkanı sağlıyor ancak biz de bir şeyler yapmayı amaçladık"

Aralarında para toplayan kadınlar, aldıkları kumaşlarla diktikleri 60 içlik ile eldiven ve çorapları Hassa Kaymakamlığının belirlediği yardım noktasına teslim etti.

Ev hanımı Ayşe Karakaya, AA muhabirine yaptığı açıklamada, askerler için ilk başta yemek yapmak istediklerini, daha sonra soğuk hava nedeniyle içlik, çorap ve eldiven hazırlamaya karar verdiklerini söyledi.

Bir araya gelerek imkanları doğrultusunda aralarında para toplayarak kumaş aldıklarını anlatan Karakaya, "İçlikleri el birliğiyle diktik. Askerlerimize elimizden geldiğince yardımcı olmak istiyoruz. Sınırdaki askerler de bizim evlatlarımız. Devletimiz onlara her türlü imkanı sağlıyor ancak biz de onlar için bir şeyler yapmayı amaçladık." diye konuştu.

"Onlar da bizim evladımız"

Zeynep Bolat da sınırda görev yapan askerler sayesinde rahatça uyuyabildiklerini belirtti.

Para toplanarak alınan kumaşı birlikte diktiklerini aktaran Bolat, "Çok mutluyuz, onlar için her şeyi feda ederiz. Daha fazlasını da dikeriz. Kendimi çok mutlu hissediyorum. Ana kuzuları, onlar da evladımız. Bizim için karda, çamurda mücadele ediyorlar." dedi.

Nazmiye Bolat da Mehmetçik'e ellerinden gelen desteği vermeye gayret gösterdiklerini, onları sıcak tutacak içlikler diktiklerini belirtti.

İlk etapta hazırlanan 60 içliği gönderdiklerini vurgulayan Bolat, çalışmalarının devam ettiğini kaydetti.