BALIKESİR - Hava sıcaklıklarının gece mevsim normallerinin yaklaşık 10 derece altında gerçekleştiği Marmara ve Ege'de dondurucu soğuklar yaşanırken, Bursa'da en düşük sıcaklık sıfırın altında 8,4, Balıkesir'de 7,4, İzmir'de 4,6 ve İstanbul'da ise ilçelerine göre 9,9 ile 4,2 derece arasında ölçüldü.

AA muhabirinin Meteoroloji Genel Müdürlüğünden aldığı bilgiye göre, "aşırı soğuk hava", Marmara ve Ege bölgesinde etkisini sürdürüyor.

Hava sıcaklıklarının gece saatlerinde, uzun yıllar ortalamasının 10 derece altında ölçüldüğü söz konusu bölgelerde dondurucu soğuklar yaşandı.

Mevsim normalleri 1,2 olan Balıkesir'de gece sıcaklığı sıfırın altında 7,4, en soğuk ilçesi Dursunbey'de eksi 15 derece ölçüldü. Turizm merkezi Ayvalık'ta ise en düşük sıcaklık sıfırın altında 5,4 derece olarak kayıtlara geçti.

En düşük sıcaklıkta uzun yıllar ortalaması 1,6 derece olan Bursa'da ise gece sıcaklığı sıfırın altında 8,4, Harmancık ilçesinde 19,5 ve Uludağ'da ise 18,5 derece oldu.

Çanakkale de geceyi oldukça soğuk geçirdi. Mevsim normallerinin 3,2 derece olduğu il merkezinde gece en düşük sıcaklık sıfırın altında 6,6 ve Çan'da 9,7 derece olarak kayıtlara geçti.

İstanbul'un ise en düşük ortalama sıcaklığı 3,2 iken gece sıcaklıkları ilçelerine göre sıfırın altında 9,9 ile 4,2 arasında ölçüldü.

Uzun yıllar ortalaması 3 olan Manisa'da merkezde gece en düşük sıcaklık sıfırın altında 4,3, Soma'da ise 18,7 derece oldu.

En düşük sıcaklık ortalamasının 5,8 olduğu İzmir'de ise sıfırın altında 4,6 derece olarak kayıtlara geçti. Gece kentin en düşük sıcaklığı Karabağlar ilçesindeki Çatalkaya bölgesinde sıfırın altında 12,7 olarak ölçüldü.