MARDİN - Mardin'in Nusaybin ilçesinde uğradığı silahlı saldırıda ağır yaralanan polis memuru Yakup Mete, tedavi gördüğü hastanede şehit oldu.

Edinilen bilgiye göre, Mardin İl Emniyet Müdürlüğünde görevli, Nusaybin nüfusuna kayıtlı polis memuru Yakup Mete (20), hafta sonu tatilini geçirmek için gittiği Akarsu Mahallesi'ndeki babasının evinin önünde kişi ya da kişilerce uğradığı silahlı saldırıda ağır yaralandı.

Mete, kaldırıldığı Nusaybin Devlet Hastanesindeki müdahalesinin ardından sevk edildiği Mardin Devlet Hastanesinde tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit oldu.

"Teröristlerin çapraz ateşinde kaldı"

Öte yandan, Mardin Valiliğinden yapılan açıklamada, uğradığı silahlı saldırıda ağır yaralanan polis memuru Mete'nin kaldırıldığı Nusaybin Devlet Hastanesi'ndeki ilk müdahalenin ardından Mardin Devlet Hastanesi'ne sevk edildiği hatırlatıldı.

"Ailesini ziyarete giden polis memuru Yakup Mete evinin önünde bölücü terör örgütü mensuplarının açmış olduğu çapraz ateş neticesinde yaralanmış ve kaldırıldığı hastanede şehit olmuştur" ifadelerine yer verilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Hain saldırıyı gerçekleştiren bölücü terör örgütü mensuplarının yakalanması, vatandaşların huzur ve güvenliğinin sağlanması için güvenlik güçlerimiz çalışmalarına aralıksız, kararlı bir şekilde devam edecek. Büyük üzüntü ve acıya neden olan bu menfur saldırıda şehit olan polis memurumuza Allah'tan rahmet, ailesine, yakınlarına ve tüm millete başsağlığı ve sabır diliyoruz."