BURSA

Bursa'da, otomobiliyle seyir halinde olan sürücüyü lastiği patladığı gerekçesiyle durduran kimliği belirsiz kişiler, araçtaki 35 bin 600 lirayı çaldı.

İddiaya göre, Abdülkerim Işık 47 bin liraya satın aldığı otomobilin 14 bin 400 liralık kredi borcunu ödemek üzere Nilüfer ilçesi Küçük Sanayi Sitesi'ndeki bir banka şubesine gitti.

Bankadaki işlemlerin ardından paranın geri kalan kısmını otomobilin satıcısına vermek için aracıyla yola çıkan Işık'ı bankanın yaklaşık 50 metre ilerisinde durduran kimliği belirsiz kişiler, aracın lastiğinin patlak olduğunu söyledi.

Bunun üzerine yaya olarak sanayi sitesinde lastik tamircisi aramaya giden Işık, bir süre sonra geri döndüğünde aracının arka kelebek camının kırıldığını, arka koltukta çantada bulunan 35 bin 600 liranın yerinde olmadığını gördü.

Işık'ın haber vermesi üzerine olay yerine gelen polis ekipleri, otomobil ve çevredeki iş yerlerinin güvenlik kamerası görüntülerini inceledi. Görüntülerde Işık'a lastiğinin patladığını söyleyen zanlıların, sürücü bankadayken bir süre otomobilin etrafında dolaştığı belirlendi.

Polis ekipleri parayı çalan kişileri yakalamak için çalışma başlattı.