Mersin'in Mut ilçesinde Büyükşehir Belediyesi ekipleri, karnından 2 kilogram ağırlığında tümör çıkardıkları sokak köpeğini sağlığına kavuşturdu.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, Mut ilçesinde vatandaşlar, Büyükşehir Belediyesi çağrı merkezine, hastalıklı bir köpeğin sokakta dolaştığı ve açık bir yarasının bulunduğu ihbarında bulundu.

Köpeğin karın kısmından dışarı sarkan ve ağırlığı 2 kilograma ulaşan tümörün ameliyatla alınmasına karar veren ekipler, hayvan ambulansıyla köpeği kent merkezindeki Mersin Büyükşehir Belediyesi Hayvan Barınağına getirdi.

Burada acil ameliyata alınan köpek, 4 saat süren ameliyatın ardından karın kısmındaki tümörden kurtarılırken yaralı yeri 100 dikişle kapatıldı.

"Böylesi bir vakayla ilk defa karşılaştım"

Sahipsiz Hayvanlar Şube Müdürü Veteriner Hekim Mehmet Cücük, yaptığı açıklamada, 4 saat süren bir operasyonla köpeğin karın kısmındaki kitleyi çıkardıklarını belirtti.

Köpeğin sağlık durumunun iyi olduğunu söyleyen Cücük, "Yaptığımız müdahaleyle hayata dönmesine yardımcı olduk. Bugüne kadar sayısız ameliyat yaptım, sayısız hayvanı sağlığına kavuşturdum ama böylesi bir vakayla ilk defa karşılaştım. 32 yıllık meslek hayatımda canlı bir hayvanda bu kadar büyük bir kitle görmedim." diye konuştu.

Cücük, köpeğe Çakı ismini verdiklerini sözlerine ekledi.