KONYA

Konya'nın Hadim ilçesi Toplum Sağlığı Merkezinde hizmetli olarak çalışan İbrahim Arslanhan'ın (47), 20 yaşındaki kızı Neslihan'a 8 ay önce böbrek kanseri teşhisi konuldu.

Kızının tedavisi için birçok şehre giden, maddi ve manevi olarak elinden geleni yapan, ancak yavrusuna şifa bulamayan Arslanhan, bu süreçte maddi olarak da zorlanmaya başladı. Bunun üzerine kardeşi, Arslanhan'ın bilgisi olmadan Hadim Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına başvurdu.

Başvurunun ardından, Neslihan'ın her ay kullanacağı ilaçlar için karşılıksız 2 bin lira verilmesi kararlaştırıldı. Baba Arslanhan, paranın hesabına yatırılmasından 10 gün sonra evladını kaybetti.

Acılı baba, "Başka Neslihanlar faydalansın" düşüncesiyle 2 bin lirayı vakfa iade etti.

"Evladım vefat ettikten sonra parayı ne yapayım?"
İbrahim Arslanhan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yetkililerin hesabına yatırdığı parayı çekemeden kızını kaybettiğini belirterek, "Parayı çocuğumun tedavisi için kullanacaktım. Evladım vefat ettikten sonra parayı ne yapayım? İhtiyacı olana verilmesi için iade ettim. 2 bin lira değil, 100 bin lira da olsa geri verirdim. Benim başıma gelen, başkasının da başına gelebilir. Belki başkasına faydası olur." dedi.