EDİRNE - Vatandaşlar, 75 yaşındaki Kıymet Peker'in, kepçenin önüne oturarak imara açılmasını engellediği çocuk parkında piknik yaptı.

Hafta sonunda güneşli havayı fırsat bilen Edirneliler, Peker'in imara açılmaktan kurtardığı 1. Murat Mahallesi'ndeki çocuk parkında bir araya geldi.

Evlerinden getirdikleri portatif sandalye ve kilimlerin üzerine oturan vatandaşlar, burada piknik yaptı. Birbirlerine poğaça, börek ve kek ikram eden vatandaşlar, hoş vakit geçirdi.

Her yaştan insanın geldiği alanda, çocuklar top oynadı, gençler de gitar çaldı. 

- "Mahalledeki herkes bir Kıymet teyze" 

Mahalle sakinlerinden 77 yaşındaki Nevin Uçan, güzel bir bahar havasında piknik yapmak için çocuk parkının bulunduğu alana geldiğini söyledi.

Mahalledeki herkesin bir "Kıymet teyze" olduğunu ifade eden Uçan, "Biz çocuklarımızı ve gençlerimizi düşünüyoruz. Bu yeşil sahamıza karışmasınlar. Yoksa bizi önlerinde bulurlar. Bugün çok güzel bir gün olacak. Börek, çörek her şey hazırladık" diye konuştu.

Nigar Kalkan da (70) mahallesindeki çocuk parkına inşaat yapılmasını istemediklerini ifade etti. Mahallelerindeki küçükte olsa bir yeşil alanın kaldığını aktaran Kalkan "Parkta oturulacak yerleri sökmüşler. Biz de kendi sandalyelerimizi getirdik" dedi.

Ailesiyle birlikte parka piknik yapmaya gelen 9 yaşındaki İrem Doğa Yılmaz ise park alanına kaydırak, salıncak ve tahterevallinin yeniden konulmasını istedi.

1. Murat Mahallesi'ndeki çocuk parkı için hukuki adımları atan mahalle sakinlerinden Süleyman Sır da parkın toplumsal bir tepkiye dönüştüğünü ve herhangi bir siyasi görüşle alakalı olmadığını kaydetti.