Oktay YILDIRIMOĞLU/VAN

Van Büyükşehir Belediyesi, Belediye Kilim Atölyelerinde çalışan kadınlar için iftar yemeği verdi. Belediye Kadın Kurulu tarafından organize edilen yemeğe Van Büyükşehir Belediye Başkanı Bekir Kaya ve eşi Aslı Kaya’nın yanı sıra BDP İl Eşbaşkanı Figen Yaşar, BDP Parti Kadın Meclis üyeleri, belediyenin kadın meclis üyeleri ve kilim atölyelerinde çalışan 110 kadın katıldı.
 
Van Büyükşehir Belediyesinin Süphan mahallesinde bulunan kilim atölyesinin bahçesinde verilen yemek öncesi tüm misafirleri selamlayan kilim atölyelerinden sorumlu belediye çalışanı Enver Özkahraman, iftara katılanlara teşekkür etti.
İftar yemeği öncesi bir konuşma yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Bekir Kaya da kilim atölyelerinde büyük emek veren kadınlar ile bir arada bulunmanın verdiği mutluluğu dile getirerek, hepsine verdikleri emeklerden dolayı teşekkür etti. Belediye işlerinin sadece kentte asfalt, su, kanalizasyon gibi işler yapmak olmadığını söyleyen Kaya, belediyelerin kentte yapacağı önemli çalışmaların arasında sosyal ve kültürel etkinlikler gibi faaliyetlerinde olduğunu belirtti. Bundan sonra bu tür çalışmalara daha çok önem vereceklerini aktaran Kaya, belediye olarak bu güne kadar kilim atölyelerine gerektiği kadar değer veremediklerini ancak bundan sonra kilim atölyelerine çok daha fazla önem vereceklerini belirtti.  Son olarak verdikleri emek için tüm kadınlara tekrar teşekkür eden Kaya, ardından emekçi kadınlarla birlikte iftarını açtı.