Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Mardin'in Midyat ilçesine yerleşen Suriyeli aileye Kaymakamlık sahip çıktı.

Ülkelerindeki iç savaştan 1 hafta önce kaçarak Midyat ilçesine gelen Suriyeli bedensel engelli Abdülkerim Hasan (48) ve Safe Selami çiftine sahip çıkan Midyat Kaymakamlığı, ailenin Ortaçarşı Mahallesi'nde bir eve yerleşmelerini sağladı.

Aile, Ortaçarşı Mahallesi'nde onarımı yapılan 2 odalı bir eve yerleştirildi.

Baba Hasan, Arapça olarak yaptığı açıklamada, 2'si engelli 4 çocuklarıyla yaşam mücadelesi verdiklerini belirterek hayırseverlerden yardım talep etti.

Hasan, bir hafta önce ülkelerindeki savaştan kaçarak Türkiye'ye geldiklerini ve Midyat ilçesine yerleştiklerini anlatarak engelli olduğunu için çalışamadığını ve ailesini geçindiremediğini söyledi.

Çocuklarından 17 yaşındaki Merve ve 15 yaşındaki Hammed'in engelli olduğunu anlatan Hasan, oğulları Hüseyin'in 7, Hasan'ın da 5 yaşında olduğunu vurguladı. Çocuklarının ihtiyaçlarını karşılamakta zorluk çektiğini dile getiren Hasan, şöyle konuştu:

"Suriye'nin Hama kentinden iç savaşın şiddetlenmesi ile geldik. Yemek yok, para yok. Sadece üzerimizdeki kıyafetlerle geldik. Benim çalışacak gücüm yok. İki özürlü çocuğum var. Allah sizleri, bizleri ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı korusun. Eşim bize bakmaya çalışıyor. Evimde hiçbir şey yok. Sağ olsun Kaymakam ve muhtar bizlere yardım etti ancak yeterli olmuyor."

Anne Selami de eşine ve çocuklara bakarken zorluk yaşadıklarını, kendilerine yardım elinin uzatılmasını beklediklerini ifade etti.

Muhtar Hüseyin Köz ise mahallede onardıkları eski bir eve Suriyeli aileyi yerleştirdiklerini aktararak şunları kaydetti:

"Kaymakam Oğuzhan Bingöl, ailenin eve yerleşmesi için yardım etti. Kaymakamlık kira ve eşya yardımında bulundu. Çalışamaz durumdadırlar. Hayırsever vatandaşların ve yetkililerin bu aileye sahip çıkmasını bekliyoruz."