KARS

Tepe, AA muhabirine yaptığı açıklamada, zanlının akşam saatlerinde Kars'ta bir iş yerinde gözaltına alındığını söyledi.

Emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edilen zanlının çıkarıldığı mahkemece tutuklandığını belirten Tepe, zanlının Erzurum'daki bir cezaevine gönderildiğini kaydetti.

Konuya ilişkin sabah saatlerinde detaylı bir açıklama yapacağını ifade eden Vali Tepe, "Yakaladık çok şükür. Bizim için bir teselli. Onun dışında bir özelliği yok. Yakaladığımız için mutluyuz. Mert'i geri getiremeyeceğimiz için ancak teselli. Teslim olmadı. Belli bir noktaya kadar getirmiştik. Bugün öğleden beri biliyoruz aslında. Zanlıyı 19.30 gibi yakaladık" dedi.

Olay

İstasyon Mahallesi'ndeki Barış Apartmanı'da oturan 9 yaşındaki Mert Aydın, Faik Bey Caddesi'nde bulunan amcasının iş yerine 6 Nisan Pazar günü öğleden sonra yemek götürmüş, yemeği bıraktıktan sonra bir daha görülmeyen Aydın'ın ailesi polis merkezine giderek çocuklarının kaybolduğu ihbarında bulunmuştu. Mert Aydın'ın cesedi 7 Nisan Pazartesi günü Karadağ Mahallesi'ndeki eski bir tabyanın yakınlarında bulunmuştu.

Büyükbaba Aydın: Başbakanımızdan Cenabı Allah razı olsun

Mert Aydın'ın büyükbabası Alihan Aydın, AA muhabirine yaptığı açıklamada, zanlının yakalanmasına sevindiklerini belirterek, yakalandı haberini televizyondan geçen alt yazıdan öğrendiklerini söyledi.

Zanlının yakalanmasında emeği geçen herkese teşekkür eden Aydın, "Başbakanımızdan Cenabı Allah razı olsun. Ona minnettarım. Onun ayağının altında öleyim. Allah onu başımızdan eksik etmesin" diye konuştu.

Kars halkına, Vali Eyüp Tepe'ye, Emniyet Müdürü Ercan Çakmak'a ve diğer ilgililere de teşekkür eden Aydın, "Hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Çok minnettarım. Televizyondan alt yazı geçmiş. Bize de millet söyledi" ifadelerini kullandı.