MUĞLA

Marmaris ilçesinde fıtık şikayetiyle hastaneye başvuran kadının karnından 11 kilogram ağırlığında tümör çıkarıldı.

Ayşe Eser Sayınoğlu (58), karnının şişmesi üzerine fıtık olduğunu düşünerek Marmaris Hastanesine başvurdu. Çekilen ultrasonda kadının karın boşluğunda büyük bir kitle olduğu tespit edildi. Hastanenin başhekimi ve genel cerrahi uzmanı Dr. Ünsal Aybek'in yaptığı ameliyatla Sayınoğlu'nun karnından 11 kilogram ağırlığındaki tümör çıkarıldı. 

Ameliyattan önce 72 kilogram olan Sayınoğlu, tümör alındıktan sonra 61 kilograma düştü. Tümör, incelenmek üzere Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Patoloji Laboratuvarına gönderildi.

Aybek, gazetecilere yaptığı açıklamada, 25 yıllık meslek hayatında birçok kitle gördüğünü ama en büyüğünün bu olduğunu söyledi. 

Hastanın karnındaki kitlenin bu kadar büyük olduğunu ameliyat öncesinde tahmin etmediklerini belirten Aybek, "Kitle 11 kilogram ve yarıçapı 50 santimetre. Yumurtalıktan kaynaklı bir tümör. Böyle bir tümör 1-2 yılda oluşabilir. Hasta hafif sancılar çekebilir. Daha önce gelmiş olsaydı büyümeden alabilirdik" diye konuştu. 

"Karnım 1,5 yıldır büyüyordu"

Sayınoğlu da karnının 1,5 yıldır büyüdüğünü ve daha önce fıtık ameliyatı geçirdiği için yeniden fıtık olduğunu zannettiğini anlattı.

"Tümör olacağı aklımızın ucundan bile geçmedi, o yüzden doktora gelmeyi geciktirdim" diyen Sayınoğlu, "Fıtık büyüyor diye düşünürken hastaneye gelince tümör olduğunu öğrendik ancak bu kadar büyük olduğunu tahmin etmiyordum. Tümörün bu kadar büyümesinde ihmalim var. Ağrım olmadığı için fark edemedim, o beni yanılttı. Ameliyattan sonra zayıfladım" ifadesini kullandı.