Bursa'nın İznik ilçesinde öğrenci servisi ile tırın çarpışması sonucu 1 öğrenci öldü, minibüs sürücüsü ile 18 öğrenci yaralandı.
      Tuncay Özcana'nın (54) kullandığı 34 ZJ 5919 plakalı tır, İznik-Adapazarı karayolunun, Bursa'nın İznik ilçesi Çiçekli ile Beşevler köyü arasında kalan bölümünde, Arif Çalış (47) idaresindeki 16 VU 235 plakalı öğrenci servis minibüsü ile çarpıştı.
      Kazada minibüs şoförü Çalış ile İznik Endüstri Meslek Lisesinde okuyan İsmail Söne (16), araçta sıkıştı. 


      Sürücü ile araçta sıkışan öğrenci, jandarma, sağlık ve itfaiye ekiplerince bulundukları yerden çıkarıldı. 
      İsmail Söne, müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Sürücü Çalış ise Bursa Şevket Yılmaz Eğitim ve Araştırma Hastanesine sevk edildi.
      Yaralanan ve farklı okullarda eğitim gördükleri belirtilen çocuklardan Recep Demirtaş, Melike Aslan, Merve Uysal, Sefa Nur Barut, Eşref Durmaz, Rumeysa Çakır, Meryem Ceylan, Sümeyye Kaya, Ali Tosun, Kadir Korkmaz, Tenzile Kaya, Semih Öztürk, Beyzanur Külçe ile adı açıklanmayan bir öğrenci, İznik Devlet Hastanesine kaldırıldı.
      Ağır yaralanan öğrenciler ise Hüseyin Aldırın, Furkan Çetin, İbrahim Ayatan ve Kübra Güldemir ise Bursa'da çeşitli hastanelere sevk edildi.
      Tır sürücüsü gözaltına alındı.
      Öte yandan kazayı duyan aileler, İznik Devlet Hastanesi önüne gelerek çocuklarının sağlık durumları hakkında bilgi almaya çalıştı. Soruşturma sürdürülüyor.