ANKARA

İzmir'de Karşıyaka Girne Bulvarı'nda toplanan grup, slogan atarak yürüyüşe geçti. Gruptakiler, AK Parti Karşıyaka ilçe binası önüne geldiklerinde, yanlarında bulunan molotof kokteyli ve taşları attı. Atılan molotof kokteyli Parti binasında yangına sebep oldu. Bina önünde bekleyen polislerin durumu bildirmesi üzerine gelen itfaiye ekipleri yangını söndürdü.

Göstericiler, binanın alt katındaki banka şubesine de zarar vererek, güvenlik kameralarını söktü.

Öte yandan, Gündoğdu Meydanı'nda akşam saatlerinden bu yana eylemlerini sürdüren göstericiler arasından bazı gruplar, Lozan Meydanı yönüne yürüyerek burada bekleyen polisleri taşladı. Uzun süre çevredeki banka şubelerine, trafik levhalarına, iş yerlerine ve belediye otobüslerine zarar veren eylemciler, gazetecilere de saldırdı.

Polis, dağılmaları yönündeki uyarılara taş atarak karşılık veren gruplara, tazyikli su ve biber gazı ile müdahale etti. Gündoğdu Meydanı'na kadar giren polis, çok sayıda kişiyi gözaltına aldı.

Bu arada, müdahele sırasında balkonlara çıkan bazı vatandaşlar, tencereleri birbirine vurarak polisin müdahalesini protesto etti.

Mersin

Merkez Yenişehir ilçesindeki değişik mahallelerde toplanarak eylem yapan gruplar, yolları taş ve çöp konteynerleriyle kapatarak gösteri yaptı.

Polisin uyarılarına rağmen eylemlerini sonlandırmayan ve polisin olduğu bölgelere taş ve cam şişe atan gruptakiler, polislerin tazyikli su ve biber gazlı müdahalesinin ardından dağıldı.

Ara sokaklara kaçan gruptan bazı kişiler, polis ekiplerince gözaltına alındı.

Bu arada havanın kararmasıyla başlattıkları eylemlerini gecenin ilerleyen saatlerine kadar sürdüren grubun attığı taşlardan bir vatandaş ve 5 polis yaralandı. Vatandaşlara ait bazı araçlarda hasar oluştuğu gözlendi. Olaylar sırasında eylemcilerin işyerlerine de zarar verdikleri görüldü.

Ayrıca, merkez Yenişehir ilçesindeki AK Parti ilçe teşkilatına saldırıda bulunmak isteyen grup da polisin müdahalesiyle dağıtıldı. Toplum Destekli Polislik Büro Amirliğine ait binaya da taşla saldıran grup, güvenlik güçlerince engellendi.

Tunceli

Çeşitli mahallelerde organize olarak şehir merkezine yürüyen gruplar, Moğoltay Mahallesi Cumhuriyet Caddesi'nde bir araya geldi. Sık sık slogan atan gruplar bir süre sonra aynı caddede bulunan polis karakolu ve lojmanlarına taşlarla ve çeşitli malzemelerle saldırdı.

Olay yerinde zırhlı araçlarla geniş güvenlik önlemi alan çevik kuvvet ekipleri, bir süre sonra göstericilere tazyikli su ve biber gazıyla müdahale etti. Şehrin içine dağılan gruplar bazı caddelere barikat kurarak ateş yaktı. Cumhuriyet Caddesi'nde bulunan bazı işyerlerinin camları kırıldı.

Uşak

Uşak'ta Stadyum önünde toplanan göstericiler, kent meydanındaki Atatürk anıtına yürüdü, ardından İzmir-Ankara karayoluna çıktı. Yolu araç geçişine bir süre kapatan grup, polisin ikna etmesi üzerine yolu trafiğe açtı.

CHP Uşak Milletvekili Dilek Akagün Yılmaz'ın da aralarında bulunduğu grup, Şeref Caddesi'nde yürüyüşünü sürdürdü.

Kent meydanında da eylemini bir süre devam ettiren grup, daha sonra dağıldı.